23 Şubat 2010 Salı

Pertev Mert

Bundan 15 yıl önce birini tanıdım. Türk Dil Kurumu büyük sözlüğe göre tanımak; bir kimse veya şeyle ilgili, doğru ve tam bilgisi bulunmak anlamına geliyor. Tam da öyle oldu. Daha önce, yine Türk Dil Kurumuna göre tanışmış (tanışmak: daha önce birbirini tanımayan kimseler birbirini tanır duruma gelme) ancak tanımamış olduğum biri. 

-Örgü şişlerini elektirik prizine sokup saçlarımın jolesiz dikleşmesine neden olduğum gün gülecek kadar hain, hiç bilmediğim İzmir'de henüz 6 yaşında beni unutup eve gidecek kadar umursamaz.-

O zamana kadar, o zamandan sonrasını hayal edemediğim insan... Mert.

Yaşamımın ilk 13 yılında aramızdaki ilişki biçimi kedi-köpek gibi deyiminin karşılığı olsa da, nefretle başlayan ilişkilerin aşka dönüşmesi gibi dönüştük biz de. Ben O'nu her türlü acıyla deneyimlediğim yılların tecrübesinden sonra olgunlaşmış anda ne kayıp ne de pişmanlık sayılamayacak bir zamanda tanıdım.  Yan yana yürümekten utandığımız, benim Türkçem iyi oldukça O'nun Matematikle beni altettiği, ben sokak koşusunda O'nu geçtikçe, yüzmede beni ezdiği, aynı ortamda bulunduğumuz her saniye  zevkle huzursuzluk çıkardığımız yılların tecrübesi.

Benim  hayata karşı tahammülüm yüksektir. Hatta çıldırtıcı bir anlayışlılığa sahip olduğumu bilirim. Sebebi: Mert.

Tahammül edebilmeme rağmen iç organlarıma zarar verircesine beni çıldırtan tek şey aklını kullanmayan insanlardır. Ben kendimi zeki insanların yanında gerçekten yaşıyor hissederim. Sebebi: Mert.

Canım kuzenim.

Ben kuzenimi Mert olarak bildim, önce nefret ettim, hani o çocukça gıcık olmak her ne malzeme gerektiriyorsa, bende hepsi vardı. Sonra bütün o acı tecrübeler sonunda dayanıklılık testini geçtim ve çok sevdim.

İlkokul birinci sınıfta kulaklarından zeka fışkırdığını söyleyerek tüm kıskançlık güdülerimi üstüne çeken insan, anladım ki benim ta kendim.

O yıllarda, iki çılgın geveze komik kuzen olarak biz birbirimize bağlandık.

Mert'le olan ilişkimiz yaklaşık 6 yıl sürdü. Bir gün Çeşme'de denizin içinde komik hikayeler anlatılır ben de sıcacık güneş iki bira ve serin su etkisiyle keyifle dinlerken; sürekli bir kişiden bahsediliyordu ve unutamadığım o cümleyi sarfettim: "Kim bu çocuk ben hiç tanımıyorum ama"

Tanımıyorum tabi, çünkü o PERTEV.

Benden habersiz, bambaşka insanların dünyasına bambaşka bir isimle girmiş. İşte yine beni alt etmiş. Benim tek bir isimle özgüvenime tavan yaptırmaya çalıştığım yıllarda, adam iki isimle piyasada çoktan yerini almış.

Etkileyicisin akıllısın zekisin çok komiksin üstelik bir de yaratıcısın. Pertev ha. Benim göbek adım, doğduğum yıl dayımın sevgilisi olup bir daha kendisinden hiç haber alamadığımız Berrak isimli meçhul bir kahramana ait olacak, sen hala saygıyla anılan yüce insan canımız dedemizin adıyla gönüllere taht kuracaksın:)

Pertev artık bir efsane oldun sanıyorsun ama Türkiye'de en çok kullanılan 1323. isim ve ismi Pertev olan kişi sayısının her yıl 83 kişi arttığı varsayılıyor.

Yıllar çok hızlı geçiyor. Biliyorum bu cümleyi burada sarfetmem kimsenin ufkunu genişletmedi. Şunu demek istiyorum ki; kuzendi, Mertti, Pertevdi ne değişirse değişsin.. Nefes aldığım şu saniye de bile, içinde nefes aldığım dünyanın her bir parçası sürekli değişiyor. Değişmezse durmuş demektir.

Tek çocuklu bir ailenin haliyle tek çocuğu olarak, sahip olduğum her şey sensin; kuzen, kardeş, dost, kanka, sırdaş, düşünce müşterisi... İstediği kadar hızlı geçsin, beni doyuran, yalnızlığımı dolduran her duygunun arkasından, Pertev Mert ile hayatıma devam ediyorum.

Bazen "Mert saçmalama...", bazen "Pertev sen ne diyorsun..", bazen "Kuzen bu hafta gelsene..", bazen de "Seni çok seviyorum".

"Hayırdır yaa", dediğini duyar gibi oluyorum, ben de komik bişeyler yazmak istemiştim ama olmadı, iki kadeh sıcak şarap işte.. telefisi bir sonraki yazıya...

Hayır.. bazen değil, seni hep çok seviyorum.

2 yorum:

  1. Handecim yine ne kadar güzel yazmışsın, ne kadar samimi, ne kadar duygu yüklü...

    YanıtlaSil
  2. Cok teşekkür ederim, paylaşabilmek harika bir duygu..Siz Mert'i iyi tanıdıgınız icin bu yazıyı okumak da farklı olmustur.. Ben de takibindeyim blogunuzun, gorusmek uzere..

    YanıtlaSil