25 Ocak 2011 Salı

Yalan

Kimliği olmayan cümledir yalan..

Kısa bir hazzın arkasından gelen büyük pişmanlıktır.. Binbir bahanedir, beceriksizliğin limanıdır yalan..

Beyazdır yalan, karadır, morciverttir, gridir, şahsiyetsizdir, pisliğin tekidir, gereklidir, şarttır bazen mecburiyettendir, iki gözüm önüme aksındır.. Yalan asla yalan değildir..

Mitomanidir, hastalıktır özünde, bazen şakadır, süprizdir en nihayetinde.. O kadar çok şeydir ki yalan.. Söyleyeni   vicdan azabına, söyleneni hayal kırıklığına, üçüncü şahısları söyleyenin gazabına uğratır.

Her şeyin yalanı söylenir hayatta.

"Seni seviyorum, sınıfımı geçtim, dün gece evdeydim, bunu çok ucuza aldım, babam padişah annem Hürrem, toplantıdan geliyorum, iş gezisine gidiyorum, şarjım bitti, yolda kaldım, inek geldi, suyu içti, dağa kaçtı...

Hastalandım, ameliyat oldum, yok burnumu alıp popoma diktiler..

Seni unuttum, evleniyorum, 3 oda 1 salon aşk yaşıyorum..

Askere gidiyorum, yola çıkıyorum, çok yalnız kaldım ağlıyorum.. "

Her şeyin yalanı söylenir hayatta..

Hiçliktir yalan.. Yalan diye bir şey yoktur aslında.. Yalan "olmayan şeydir" sonuçta... Yalan yoksa yalancı da yoktur.. Yalanı söyleyen bir "hiç"tir aslında..

PS. En büyük yanılgı, artık üstüne yapışmış küçücük yalanları kimse farketmedi sanmaktır. Büyük yalanlar hemen göze çarpar, güldürür insanları, küçükler zavallı eder, acındırır.. Dürüstmüş gibi yapmak değil gerçekten dürüst olmak büyük bir erdemdir.. O erdem de ancak, gece yatınca hesaplaşır insanla..

4 yorum:

  1. aklına kalemine sağlık canım (suzan)

    YanıtlaSil
  2. "Hiçliktir yalan.. Yalan diye bir şey yoktur aslında.. Yalan "olmayan şeydir" sonuçta... Yalan yoksa yalancı da yoktur.. Yalanı söyleyen bir "hiç"tir aslında.."
    sanırım yalanı ve yalancıyı bu cümlelerden daha iyi anlatamazdı sizden başka kimse..
    Çok başarılı buldum..Takipteyim artık..

    Ben kimmiyim:
    http://efendisiz-karakalem.blogspot.com/

    YanıtlaSil